Veganer Zitronen-Limetten Kuchen

25. August 2020Laura Tassatti

Der August geht langsam dem Ende zu und somit langsam auch der Sommer. Wie jedes Jahr frage ich mich wo die Zeit bleibt. Man hat immer das Gefühl der Sommer hat gerade erst angefangen, da ist er auch schon wieder vorbei. Aber wie ich schon oft erwähnt habe, mag ich den Herbst ja sehr gerne, daher finde ich es nicht so schlimm. Außerdem habe ich den Sommer gut genossen und ein bisschen Zeit bleibt ja noch.

In dieser Zeit könnte man z.B. diesen super saftigen, veganen Zitronen- Limetten Kuchen backen. Habe ihn für eine Poolparty mit Freunden zu meinem Geburtstag gemacht und er kam sehr gut an.

Print Recipe

Vegan Lemon-Lime Cake

  • Serves: 1 cake (30cm)

Ingredients

Cake

  • 1 tbsp apple vinegar
  • 6 EL oat milk
  • 250 g sugar
  • 120 g coconut flakes
  • 200 g flour
  • 2 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powder
  • 2 EL starch
  • pinch of salt
  • 2 limes
  • 2 lemons
  • 250 g coconut yoghurt
  • 200 g oil

Icing

  • 1 tbsp lime juice
  • 1 tbsp lemon juice
  • 10 tbsp icing sugar

Instructions

  • 1)

    Preheat oven to 170°C top and bottom heat. Line a box form with baking paper. Mix the apple vinegar with the oat milk and put aside. Grate the zest of the lemons and limes and mix with the remaining dry ingredients.

  • 2)

    Add oil, yoghurt, 1 tablespoon lemon juice and 1 tablespoon lime juice together with the vinegar milk mixture to the dry ingredients and mix. Fill the dough into the form and bake for about 1 hour. Let the cake cool down for at least 1 hour.

  • 3)

    For the icing, mix sugar with lemon and lime juice and pour over the cake. Optionally decorate with some lemon and lime slices and coconut chips.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

previous recipe next recipe